Tyskland vinner VM 2014

Dette er slutten på dette verdensmesterskapet i 2014, der lagene kom ut med hodet høyt, andre (inkludert Italia) med halen mellom beina.

Og det er Tyskland å vinne cupen i disse verdensmesterskapene, etter å ha vist et lag mer enn på høyden av denne tittelen og en keeper, Neuer, som viste seg å være en av de beste i hele turneringen. Etter det utrolige resultatet oppnådd mot Brasil, fjerde klassifisert og beseiret i semifinalen, 7-1, Joachim Löws lag kan synge seier og feire. Siste gang Tyskland hevet cupen var tilbake i 1990, mot Argentina. Dette er deres fjerde seier ved VM for dem, etter å ha spilt 8 finaler.

En første omgang som endte 0-0, men som så Messi konstant lete etter døren for sitt Argentina, et mål scoret (igjen fra Argentina), men ut av kampen, og en smal flukt takket være Boateng. To minutter med skadetid som Tyskland ser ut til å bli mer aggressiv, til tross for større ballbesittelse.

I andre omgang ble det et par gode tapte muligheter, både for Argentina og Tyskland, men begge lag delte utmerket ballbesittelse, kvalitetsformulering og et veldig interessant spill, noe som gjorde denne siste kampen til en kamp som etterlot tilskuerne pust og det gikk rett til forlengelse, som så to slitne lag som selv på slutten av den første av de to omgangene ender med ingenting.
Den andre overtiden så Tyskland ta ledelsen i det 112. minutt takket være Götze, med et fantastisk spill, som en ekte mester. En kamp som virket uendelig, men som virkelig viste to lag som viste hvorfor de fortjente å komme til finalen.

Dermed ender VM 2014, med et lag som har vist all sin dyktighet, kamp etter kamp. Og Italia? Vi kan bare håpe at det vil ta sin hevn i 2018, i Russland.